Het verhaal achter de wandpanelen

Het verhaal achter de 3-Dimensionale wandpanelen van Artivue

 

De wandpanelen van Artivue zijn stijlvol, chique én stoer tegelijk. Ze worden gemaakt van (deels) recycled zwart staal waarin een patroon wordt gestanst. Daarna worden ze in en bad met tin gedompeld. Dit zijn de zogenoemde "tin tiles". De panelen zijn ruim 200 jaar geleden ontworpen om Europees stucwerk te imiteren. Dit was relatief goedkoop, duurzaam, lichtgewicht en vuurbestendig. In deze periode waren er 45 fabrieken die deze panelen produceerden! Nu zijn er nog 5 fabrieken over die de panelen maken. 

De patronen stammen uit de Victoriaanse periode en zijn nog steeds even prachtig!

Inmiddels worden veel panden waarin deze panelen zijn gebruikt gesloopt en komen allemaal vintage platen tevoorschijn. Ze zijn dan ook erg gewild want het zijn prachtige decoratieve wanddecoraties.  

De panelen waar wij mee werken zijn nieuw. We behandelen de panelen met een roestwerend middel en voorzien ze van een primer, daarna wordt het paneel bevestigd op een houten frame en voorzien van een ophangsysteem.Uiteindelijk wordt elk paneel met de hand op ambachtelijke wijze bewerkt en beschilderd. Het wordt dus een persoonlijke en levendige 3-dimensionale wanddecoratie.

Afhankelijk van jouw keuze voor de stijl en kleur van de afwerking van deze wanddecoraties, past een wandpaneel van Artivue in elk interieur of bedrijfsruimte.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Miranda, zij is het creatieve brein achter Artivue.