Ronde vormen in het interieur zie je al een tijdje voorbij komen en toch merk ik dat veel mensen er nog aan moeten wennen.  Ik kan alleen maar zeggen “Wen er maar aan” want deze trend blijft!

WAAROM IS ROND ZO POPULAIR?

Vormen kunnen, net als kleuren, invloed hebben op hoe je je voelt. Een huis waarin bijna alles recht of rechthoekig is kan streng of te geordend voelen terwijl ronde vormen associaties als “zachtheid”en “vriendelijkheid”in ons brein activeren. Dit is misschien iets te vaag voor je maar het is wel duidelijk dat het doorbreken van strakke lijnen een speels effect geeft in je interieur. Het kan heel simpel zijn, zet een rond bijzettafeltje in je huis of misschien wel meerdere om als salontafel te dienen et voilá! Klaar ben je.

Heb je niet veel ruimte in je woonkamer? Ronde meubelstukken ogen erg ruimtelijk en nemen minder ruimte in beslag. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere ronde bijzettafels nemen die je in elkaar kunt schuiven zodat je meer ruimte kan creëren bij de bank.

RONDE WOON-ACCESSOIRES

Naast de ronde tafeltjes is er volop keuze aan ronde accessoires. Probeer eens een rond vloerkleed, ronde kussens, ronde spiegels of ronde wandpanelen. Zet een mooi dienblad als eye-catcher neer of nog leuker hang het aan de muur! Een dienblad van Artivue is tenslotte te mooi om er iets op te zetten 😉 En dan hebben we het nog niet eens over de wandpanelen gehad..

Heb je een lange smalle gang? Ook hier kunnen ronde spiegels of muurcirkels helpen. Het doorbreekt de lange lijnen in de hal. Maar natuurlijk kun je ook een grote cirkel boven je bed of meerdere verschillende formaten in de woon- of slaapkamer toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

WAAROM WERK IK ZO GRAAG OP RONDE VORMEN?

Laatst was er een klant in mijn atelier, ze wilde mijn werk in het echt zien,  en ze was een soort verbaasd over alle ronde vormen die ik heb staan. Ze vroeg waarom ik veelal op een ronde ondergrond werk. Toen pas realiseerde ik mij dat rond aan de muur voor veel mensen niet vanzelfsprekend is. Voor mij wel want ik laat mij graag inspireren door de natuur en mijn manier van schilderen levert eigenlijk altijd organische vormen op. Veel mensen hebben associaties met satellietfoto’s, kustlijnen en de oceaan als ze mijn ronde schilderijen zien. Werk ik zo omdat ik de uitkomst zo mooi vind of schilder ik op deze manier omdat mijn canvas rond is? Ik weet het niet…De ene stijl past beter op rechthoekig of vierkant en de andere op rond. Ik denk daar niet over na, het gaat vanzelf net zoals het creëren vanzelf gaat.

Zou jij kiezen voor een rond schilderij? Of moet je er ook nog aan wennen?

Oh, en een leuk feitje volgens Thomas van Rompay, psycholoog en assistent-professor aan de Universiteit Twente: “Rond vraagt minder energie om naar te kijken”. Het is dus bewezen! Hup snel ronde wandpanelen aanschaffen voor jouw muur, het is gezond voor je! 😉